BRUG2: US verkiezingen en Leonard Cohen

We zoeken we naar de bruggen in het nieuws van de laatste paar weken. Deze aflevering vooral de USA verkiezingen en het overlijden van Leonard Cohen. We beperken dus bewust de onderwerpen en schaven zo verder aan het format. Feedback? Let us know!

Met dank aan newblack.io voor de mikes en VISOR5000 voor de nieuwe tune.

Followup:
– Dylan komt toch niet
– Mein Kampf: hoe dan?

Verkiezingen:
Michael Moore
– Scott Adams
– NYT verkiezing 2016 exit polls cijfers
– Freakonomics podcast: How Much Does the President Really Matter
– John McCain
– Paul Ryan
– Pauw vaccinatie rectificatie item
Kierkegaard quote

Leonard Cohen overleden:
– Herman van Veen Suzanne
– Hydra eiland
– Famous Blue Raincoat live
– Marita please find me, I’m almost thirty
– For sale baby shoes, never worn.
– Leek iedereen maar wat meer op Cohen

Een gedachte over “BRUG2: US verkiezingen en Leonard Cohen”

 1. Brug 2 was wat mij betreft iets te kort en dat deed de onderwerpen geen goed. Er zat behoorlijk wat brug naar vorige onderwerpen, maar ik miste bij een aantal zaken ook de (volgens mij) nodige en zeker ook noodzakelijke diepgang. Trump is/kan een onderwerp zijn, maar is geen onderwerp op zich. Trump is heel klein vergeleken met het mondiale probleem wat hij (als gezicht daarvan) alleen maar vertegenwoordigd. Ik mis de brug naar hoe Trump een vertaling is van een uitgekotst liberalisme, het niets meer mogen denken/praten/je mening mogen geven, als dat niet aansluit bij het, in een groot gedeelte van de mensen hun ogen, mislukte idee van “liberalisme.”

  Hillary werd aangeraakt, maar het mondiaal probleem wat zij vertegenwoordigd werd niet uitgediept. Jullie hadden het over de show, het inhoudsloze, maar de brug naar de betekenis hiervan is een gemiste kans. Brexit, Rusland, Frankrijk (Le Pen), Turkije en nu Trump. Voor mij is dat brug op brug naar het oppervlakkig denken over wereldpolitiek, de (ver)schuivende paletten, het verzwakken van de EU en de NAVO en het gebrek aan intellect voor het zien van de verbanden in een overspannen wereldtoneel. Voor mij is de vraag wat de invloed is van ‘elect Trump’ op dit toneel en is/was dit de laatste zet in of voor een drama (los van kleinere zaken als klimaat en economie)

  Maar goed, misschien een mooie brug naar WOIII binnenkort 🙂

  Super om even in vogelvlucht door de verkiezingen te gaan en de bruggen/getallen naar vorige verkiezingen en sleutelfiguren te horen.. Echt verhelderend. Leuk stuk…!

  In dit kader:
  https://medium.com/@theonlytoby/history-tells-us-what-will-happen-next-with-brexit-trump-a3fefd154714#.9tzp8a2av

  Dan kom ik toch even op Leonard Cohen. Ik persoonlijk vind zijn teksten mooi, maar kan niet onafgebroken naar hem luisteren. Dit ligt aan het simpele feit dat ik zijn geluid/klank niet waardeer. Zijn thema’s zijn heel goed, maar (helemaal eens met Bas) representatief voor de tijd waarin hij het dacht, schreef en zong. Ik denk dat er momenteel genoeg zielen zijn die op dezelfde manier denken, schrijven en zingen, maar dat de tijd/geest nu anders is. Het nu is gericht op het ik en als logisch gevolg daarvan dus ook de uitingsvormen in muziek, dicht en kunst.

  Kijk bijvoorbeeld naar Keaton Henson (favorietje van mij). Zingt m.u.v. van 1 track alleen maar over zichzelf, maar in lijn met hoe een Cohen het zou bewoorden… Niet zo gek, gezien Cohen een van zijn inspiraties is. Zijn laatste album is een aanrader, maar zeker ook het instrumentale “romantic works” is geweldig. Bij zijn optreden (1 november in Carre), zong/coverde hij ook Halleluja van Cohen en beloofde plechtig (best apart een week voor het overlijden van Cohen) nooit meer een song te coveren of te zingen van deze grootheid.

  Ik zou het leuk vinden als jullie in het thema van bijvoorbeeld muziek en dicht (in lijn met jullie passie voor een Cohen, Achterberg of mr. Dylan) iets zouden pakken wat bijvoorbeeld heel dichtbij en klein is. Mijn favoriet op dit moment: De dichtbundel van Roos Rebergen (aka Roosbeef) Jij hebt het over de kracht van weinig woorden, luister dan eens het nummer: “Voor Colin…” en dan met name de laatste zin. Gewoon heel klein, heel Nederlands, maar zo ongewoon goed doordacht… Als dat niet binnenkomt. Net als de hele dichtbundel trouwens.

  Ps, kwaliteit van het geluid was veeeelee malen beter. Als zou ik nog iets doen met het midden bereik iets terugzetten en een lowcut voor adem en pops. Liep lekker en luisterde fijn weg, maar ik zou in deze setup/snelheid de 20minuten langer niet erg vinden. Iets beter mengpaneel wil newblack.io ook wel bijdragen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.